افغانستان از متحدان اصلی آمریکا شد
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، در سفر به افغانستان این کشور را یکی از متحدان اصلی آمریکا در بیرون از سازمان ناتو خوانده است.
برای پخش این فایل، نرم افزار "جاوا اسکریپت" باید فعال شود و تازه ترین نسخه "فلش" نیز نصب شده باشد
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا که به طور غیرمنتظره به افغانستان سفر کرده این کشور را یکی از متحدان اصلی آمریکا خارج از سازمان ناتو خواند.
بر اساس این دسته بندی افغانستان در کنار کشورهایی چون مصر، استرالیا و اسراییل قرار می گیرد که برای بهره وری از صادارات اسلحه آمریکا و همکاری های دفاعی با این کشور در اولویت هستند.
این سفر از پیش اعلام نشده یک روز قبل از کنفرانس کشورهای کمک کننده به افغانستان در ژاپن انجام شده است.
خانم کلینتون بعد از دیدارش با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، در یک نشست خبری از ایجاد یک کمیسیون دوجانبه میان آمریکا و افغانستان به هدف تشدید همکاری های این دوکشور خبرداد.
خانم کلینتون بعد از اینکه افغانستان را از جمله متحدان اصلی آمریکا خارج از سازمان ناتو خواند گفت :" ما این قدم را نشانی قوی از تعهد خود برای آینده افغانستان می دانیم".
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، بعد از سفرش به کابل، عازم توکیو شد
افغانستان پانزدهمین کشور در سلسله کشورهایی قرار می گیرد که آمریکا از متحدان اصلی خود در خارج از سازمان ناتو خوانده است.
پاکستان، همسایه افغانستان، در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از متحدان اصلی آمریکا اعلام شده بود.
این تعهد بخشی از موافقتنامه استراتژیک میان آمریکا و افغانستان بود که در آغاز سال امضاء شد.
تعهدات و نگرانی ها
کنفرانس توکیو روز یکشنبه برگزار خواهد شد
یکی از مقام های ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: "هیلاری کلینتون برای این در افغانستان توقف کرده تا وضعیت این کشور را قبل از آخرین کنفرانس مهم در سطح وزرا ارزیابی کند."
کنفرانس ژاپن درباره نحوه حمایت از کابل بعد از خروج بخش عمده نیروهای ۱۳۰ هزار نفری به رهبری ناتو صحبت و نتیجه گیری خواهد کرد. قرار است این نیروها در پایان سال میلادی ۲۰۱۴ این کشور را ترک کنند.
انتظار می رود شرکت کنندگان درکنفرانس روز یکشنبه ژاپن متعهد شوند حدود ۴ میلیارد دلار به توسعه سالانه افغانستان کمک کنند.
نگرانی ها از این است که خروج ناتو افغانستان را یک بار دیگر به سوی هرج و مرج پیشین براند، بهبود اقتصادی کم جان این کشور را نابود کند و باعث بی علاقگی کشورهای کمک کننده در تامین کمک به افغانستان شود.
در ماه های اخیر طالبان و سایر گروه های شورشی حملات خود را افزایش داده اند.
رهبران کشورهای عضو ناتو، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، بهار امسال در شیکاگو توافق کردند که فرماندهی عملیات نظامی در این کشور را در اوایل سال میلادی آینده به نیروهای افغانستان واگذار کنند. پس از پایان کامل خروج نیروهای ناتو در سال ۲۰۱۴ تنها یگان های آموزشی این سازمان در افغانستان خواهند ماند.